2012. február 2.

Narancsos piskóta egyszerűen

Ezt az édességet a tévében láttam és annyira megtetszett az egyszerűsége, hogy aznap el is készítettem. Azóta nagy sláger és bármilyen idénygyümölcsből elkészíthető. Nálunk a banános, a barackos és a narancsos a nagy kedvenc. Most a narancsosat osztom meg veletek! De itt is legyetek kreatívak és próbálkozzatok másféle kombinációval is!

Hozzávalók:
2 tojás sárgája
250 ml tejszín
1 teáscsésze cukor
1 teáscsésze liszt
1 teáskanál sütőpor
3 narancs

A narancsot megpucolom, gerezdekre szedem és egy jénai tál aljára rakom. (kandírozott narancshéjjal is meg lehet szórni)
A tojássárgákat összekeverem a tejszínnel, hozzáadom a cukrot, a lisztet és a sütöport és csomómentesre kikeverem.
(a téli hangulat fokozása érdekében kevés őrölt fahéjjal meg lehet bolondítani a tésztát.)
A masszát a jénaiban pihengető narancsdarabokra öntöm, és betolom a sütőbe. 180 fokon kb fél órát sül.
Ha kész és kicsit lehűlt, felvert édes tejszínnel nyakonöntve tálalom.

Hmmmmm, na hogy ízlett? Kérem a véleményeket, miután megsütöttétek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...