2015. január 30.

Avokádós banánkenyér

Olyan receptet hoztam nektek, amit egyszer mindenkinek el kell készítenie, annyira isteni. Én most kenyérsütő formában csináltam, de legközelebb tuti kipróbálom muffinként is.
Szofi készítette el, nekem meg volt otthon pár érettebb banán és egy jó puha avokádó és mivel imádom az avokádót és végre kipróbálhatom édességben is, így csöppet sem haboztam: nekivágtam.
Az eredmény egy isteni, szaftos-ragacsos süti, amiben egyáltalán nem érezni az avokádó ízét, sőt, még krémesebbé teszi a süteményt.
Aki viszont idegenkedik az avokádótól, az a sima csokis banánkenyér receptjét megtalálja Dina barátnőm vagy Lili barátnőm oldalán.

Hozzávalók (1 csésze=250 ml) :
1 csésze sima liszt
3/4 csésze finomszemű zabpehely
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
csipet só

1 érett, puha avokádó
2 érett banán
60 ml étolaj
1 csésze cukor (én nádcukrot használtam)
2 közepes tojás
fél narancs reszelt héja
1/3 csésze joghurt

1/2 csésze dió, durvára törve
50 gramm étcsokoládé apróra törve


Elsőként a sütőt előmelegítettem 175 fokra. Majd az avokádót és az olajat egy botmixerrel krémesre mixeltem, aztán hozzáadtam a banánokat is és azt is krémesítettem. Ezután kézi habverővel hozzákevertem egyenként a tojásokat, a nádcukrot, a joghurtot és belereszeltem a fél narancs héját.
A száraz hozzávalókat (liszt, zabpehely, sütőpor, szódabikarbóna, fahéj, só) egy külön edényben összekevertem és a fenti masszához adtam. A diót és a csokoládét a végén adtam hozzá és alaposan összekevertem.
Majd egy kenyérformába (de lehet őzgerinc is) sütőpapírt tettem, a masszát beleöntöttem és az előmelegített sütőben 1 óra alatt készre sütöttem. Tűpróbával ellenőriztem, de a tészta még sült állapotában sem fog teljesen összeállni, kicsit még akkor is ragacsos marad.

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...