2014. március 10.

Szakácsmustra 2. forduló - Jamie Oliver

A Szakácsmustra második fordulójának háziasszonyi szerepére kért fel Era, a játék életre keltője.
A játék lényege, hogy az aktuális házigazda kiválaszt egy általa kedvelt szakácsot, akinek a receptjeiből válogathat a játszani vágyó.
Én Jamie Olivert választottam, régóta nagy kedvencem. És bár tudom, sosem volt az a tipikus éttermi szakács, mégis olyan jókat tud készíteni pillanatok alatt, hogy az embernek – a műsorait nézve – összefut a nyál a szájában. Évek óta gyűjtöm a szakácskönyveit, és már rengeteg receptet készítettem tőle. Most arra voltam kíváncsi, Ti miket választotok.
(a képekre kattintva éritek el a recepteket)
Elsőként Ági, a Rendes Csajok Alkotásai blog írója küldött nekem egy tonhalas tésztát. Mivel már én is készítettem ilyet, tudtam, hogy csakis isteni lehet. Szóval bátran ajánlom mindenkinek, hiszen gyors és finom.

http://rendescsajok.blogspot.hu/2014/03/jamie-oliver-gyors-es-fenseges-tonhalas.html

Ági küldött még egy másik receptet is, kapóra jött neki a Palacsinta Nap, így egy igazi amerikai palacsintát küldött nekem, Jamie-módra.

http://rendescsajok.blogspot.hu/2014/03/pancake-day.html

Trollanyu is két finomságot hozott, aminek nagyon örültem, mert ezek szerint nem csak én vagyok oda Jami ételeiért. Erzsi egy pekándiós brownie-val lepett meg, amit ugyan még régebben készített, de nagy örömmel fogadtam a receptet.

http://trollakonyhamban.blogspot.no/2013/11/15-perces-pekandios-brownie-jamietol.html

Trollanyu küldött még egy igazi angol teasüteményt is, a Welsh cake-et, ami nagyon hasonlít a scone-ra, mégis más. Hmmm, érdemes lesz kipróbálni, szerintem nálunk egy falat sem marad belőle!

http://trollakonyhamban.blogspot.no/2012/09/welsh-cake-egy-finom-teasuti.html

KisIldi szintén egy remek tésztaétellel lepett meg, ahogy megláttam, már tudtam, hogy ki kell próbálni! Mascarpone, spenót és tagliatelle – csupa kedvenc! Remélem nektek is legalább annyira tetszik, mint nekem és hamarosan megkóstoljátok. 

http://kisildi.blogspot.ro/2014/03/mascarpones-spenotos-tagliatelle-jamie.html

Fűszermánia Gabi finom rizsételt hozott, méghozzá a maradék-felhasználás jegyében, stir-fry stílusút, azaz sütve-keerve. Már előre tudom, hogy ezt is ki kell próbálnom, remekül hangzik.

http://fuszermania.blogspot.hu/2014/03/tojasos-sult-rizs-dobva-razva.html

Dina barátnőm kisfia segítségével igazi Arany Mennyországot küldött nekem a játékra, amiben a krém Jamie Oliver receptje alapján készült. Hmmm, ki ne szeretne a konyhájába egy kis mennyországot? Én tuti! :-)
http://dinavilaga.blogspot.hu/2014/03/arany-mennyorszag-bendeguz-kitalalmanya.html

Andi, a Xsarakonyha háziasszonya szintén egy Jamie-féle tésztaétel mellett tette le voksát: bacon, kolbász, édeskömény és paradicsom ízesítette a spagettit. Én nem tudtam ellenállni a receptnek és felvettem az elkészítendők listájára.

http://xsarakonyha.blogspot.hu/2013/04/baconos-kolbaszos-edeskomenyes-es.html


 Era szexisre vette a figurát és csodás svéd zsemléket gyártott az Életinfo blog lelkes olvasóinak – és persze nekünk J És hogy mitől szexis egy zsemle? Nos, olvassátok el Era bejegyzését, hátha kiderül. Ha meg nem, hát készítsétek el.




http://www.eletinfo.hu/2014/03/09/szexi-sved-zsemle-jamie-oliver-nyoman/

Juci, a FromJuci blog lelkes szakácsnője együtt reggelizett Jamie-vel, méghozzá fenomenálisat! Volt ott banános bundás kenyér és a mostanság nagy kedvencem: smoothie. Juci, az biztos, hogy a gyerekeim oda lesznek ezért a reggeliért, köszi a választást!

http://fromjuci.blogspot.hu/2014/03/reggelizz-jucival-es-jamivel-francia.html

Ági, a Tetovált Lány egy fél óra alatt elkészíthető receptet választott Jamie-től, amivel elnyerte az én tetszésemet is, de nagyon. Remélem ti is kipróbáljátok ezt az egyszerű, de nagyszerű fogást!

http://atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/2014/03/09/jamie-fel-ora-alatt/

Konyhavirtuóz receptje is befutott hozzám, ő is amerikai palacsintát készített, de sósan: szalonnával és kukoricával. Mivel még sosem ettem ilyet, azonnal felkeltette az érdeklődésemet, hétvégén el is készítem a családnak.

http://konyhavirtuoz.blogspot.hu/2014/03/szalonnas-kukoricas-amerikai-palacsinta.html

És végül következzen az én receptem, egy édesség. Selymes vérnarancsos csokoládékrémet készítettem, ami egyrészt nagyon gyorsan elkészül, msárészt a csokoládéért az egész családunk él-hal.
http://markakonyha.blogspot.hu/2014/03/selymes-vernarancsos-csokiganache.html

Köszönöm mindenkinek a játékot, csodás recepteket küldtetek, az ember nem győz válogatni!
Egyúttal a következő forduló stafétáját átadom KisIldinek, jó játékot kívánva a következő fordulóhoz és izgatottan várom az új szakácsot, akinek a receptjei közül válogathatunk.

5 megjegyzés:

  1. Szuper szakács, szuper összefoglaló és remek receptek :) Jó így egyben! Köszönöm, hogy tovább vitted a játékot! :)

    VálaszTörlés
  2. Marka ez csodás volt! Meg is éheztem. :) Mennyi sok finomság van itt! :) Köszönöm szépen a játékot és azt, hogy Jamie-t választottad! :)) Puszi! :)

    VálaszTörlés
  3. Sajnálom, hogy lemaradtam erről a fordulóról! :( Ki is néztem egy mogyorótortát, de teljesen elfelejtkeztem róla. :(
    Szép összefoglaló sok finomsággal! Ki is néztem kettőt, hamarosan elkészül. :)

    VálaszTörlés
  4. köszönöm az összefoglalót és a megtisztelő bizalmat Marka!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó lett az összefoglaló, köszi a játékot:) Éljen Jamie:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...