2012. március 19.

Medvehagymás-mozzarellás csirkecomb filé

Ezt az ételt sokféleképpen szoktam készíteni, variálom a hozzávalókat és az elkészítés módját is.
Az alaprecept, amit először elkészítettem egy egyszerű, sajttal-sonkával töltött csirkemell volt, aztán rájöttem, hogy combfiléből sokkal szaftosabb lesz (sajnos nem nagy kedvencem a szárnyas mellehúsa sütve).
Innentől kezdődött a variálás:
néha csak sima sajtot teszek bele bazsalikomlevelekkel, aztán betekerem bacon szalonnába, fogpiszkálóval összefogom és irány a sütő. Van, hogy beleforgatom lisztbe, átpirítom a külsejét kevés olajon, aztán berakom jénai tálba a töltött combfiléket, leöntöm tejföllel, megszórom rengeteg sajttal és irány a sütő.
Van, hogy szépen körbevarrom (igen-igen, tűvel-cérnával), aztán alaposan bepanírozom, hogy ne folyjon ki a töltelék és így sütöm ki.
És a töltelék is változatos lehet: sajt, sonka, baconszalonna, saját készítésű fűszervaj (ezt az összevarrtnál lehet jól használni), gombás szósz, májas szósz, hagyományos töltelék (mint a töltött csirkében lévő), bazsalikom, rozmaring és persze a jó öreg medvehagyma barátunk.

Most egy medvehagymás receptet osztok meg veletek, aztán ki-ki a saját ízlése (és a fenti tippek) szerint variálhatja.

Hozzávalók 4 személyre:
8 kifilézett, bőrétől megszabadított csirkecomb-filé
1 csomag apróra vágott medvehagyma
8 medvehagyma levél egészben hagyva
8 szelet mozzarella sajt
8 szelet sonka
100 gramm vaj
8 szelet baconszalonna
1 kg krumpli nagyon vékony szeletekre vágva (esetleg uborkareszelőn lereszelve)

Először is elkészítem a fűszervajat: szobahőmérsékletűre melegítem a vajat (azaz pár órával hamarabb kiveszem a hűtőből) és amikor elég lágy, belekeverem az apróra vágott medvehagymát, ízlés szerint sót és kevés borsot.A csirkecomb-filéket alaposan megmosom, lecsepegtetem,besózom, majd ráteszek 1-1 szelet sonkát és mozzarella sajtot, és mindegyik tetejére 1-1 szép medvehagyma-levelet fektetek. AZtán mindegyikre rákenek a medvehagymás vajból és szorosan feltekerem. A tekercset becsomagolom bacon szalonnába és átszúrom fogpiszkálóval.

Egy tűzálló tál aljára halmozom a vékony szeletekre vágott krumplikat, meglocsolom pár evőkanál vízzel, rákenem a maradék sós fűszervajat és ráfektetem a csirkecomb-tekercseket. Sütőben kb 60 percig sütöm és amikor a szalonna már szépen megpirult a husikon, azokat leszedem egy tálba, majd a krumplit még visszatolom a sütőbe és megpirítom a tetejét.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...