2012. február 2.

Reggelire: Rotolo

Mi is ez az étel. Egy tészta, amit feltekerve fogyasztanak talián barátaink.
Eddig az olaszoknál 2 féle rotolot fedeztem fel: a főttet és a szendvicsnek feltekertet.

A főtt tésztás rotolóval, megígérem, mindenképpen vissza fogok térni, mert isteni főétel! Ráadásul, mivel sütőtök szezon van, egy finom, sütőtökös-ricottás rotolót fogok készíteni.
De ma kifejezetten a reggelinek valóval szeretnék kedveskedni Nektek!

2011 októberében Velencében jártunk életem párjával és átruccantunk a közeli Burano szigetére is. Ott betértünk egy kávézóba, ahol csodálatos szendvicskínálat tárult a szemünk elé. Volt szögletes szendvics, háromszög alakú szendvics, melegszendvics, többemeletes szendvics és egy érdekes, felcsavart, finomságokkal zsúfolásig tömött szendvics is. Nos, ez volt a rotolo, ami annyira felizgatta a fantáziánkat, hogy rendeltünk rögtön egy tonhalasat és egy sonkásat is.
Őrületes ízkavalkádot éreztünk a szánkban és mivel szerencsére ki voltak írva az összetevők, gyorsan memorizáltam, hogy itthon is el tudjam készíteni.
Érdemes egyszer kipróbálni, mert nagyon laktató és elindítja a napotokat, az tuti!
Természetesen ezt a receptet is markásítottam, így most a tonhalas és a sonkás-tojáskrémes receptjét írom le, de bátran kísérletezzetek otthon bármilyen hozzávalóval. Nekünk ez a kétféle jött be, de nagyon!

Sonkás-tojáskrémes rotolo
Hozzávalók (4 rotolo elkészítéséhez):
tortilla lap
ruccola saláta (másféle salival is lehet, de nekünk csak a ruccola jött be igazán, az adta vissza a buranoi ízt)
sonka
mozzarella
3 tojás
majonéz
mustár

bors
paradicsom

A tojásokat keményre főzöm, majd tojásaprítóval apró kockákra töröm. Sózom, borsozom, mogyorónyi mustárral ízesítem és annyi majonézt adok hozzá, amitől kicsit összeáll. (kb 1 evőkanálnyi)
A tortilla-lapot palacsintasütőn mindkét oldalán átmelegítem (fél-fél perc), majd rákenek tojáskrémet. Vastagon megpakolom ruccola salátával, amire vékonyra szeletelt paradicsomot, sonkaszeletet rakok és mozzarellával alaposan megszórom. A tortilla-lapot szélénél fogva feltekerem, félbevágom és melegszendvicssütőbe teszem kb 1-1,5 percre.
A melegszendvicssütőből kivéve azonnal fogyasztom!
TIPP: ha nincs otthon melegszendvicssütő, akkor a palacsintasütőre tedd rá a tekercset és szorítsd le egy fakanállal vagy szedőkanállal, majd 1 perc múlva fordítsd meg és pirítsd meg a másik oldalá tis.

Tonhalas rotolo:
Hozzávalók (4 rotolo elkészítéséhez):
tortilla lap
2 tonhalkonzerv
majonéz

citromlé
ruccola saláta
mozzarella
paradicsom

A tonhalkonzervet kevés citromlével, majonézzel összekeverem, ha kell, meg is sózom.
A tortilla-lapot palacsintasütőn mindkét oldalán átmelegítem (fél-fél perc), majd rákenek tonhalkrémet. Vastagon megpakolom ruccola salátával, amire vékonyra szeletelt paradicsomot rakok és mozzarellával alaposan megszórom. A tortilla-lapot szélénél fogva feltekerem, félbevágom és melegszendvicssütőbe teszem kb 1-1,5 percre.
A melegszendvicssütőből kivéve azonnal fogyasztom!

Jó étvágyat mindenkinek!
(fénykép jövő hétvégén!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...